Zonnepanelen Leasen (2020)

Zonnepanelen leasen? Kies voor zekerheid en rendement

waarom-nu-zonnepanelen-kopen

Het is op verschillende manieren mogelijk om jouw huis te voorzien van een zonnepaneelinstallatie. De meest gebruikelijke manier is door het doen van een éénmalige investering. Zonnepanelen kopen is financieel helaas niet altijd haalbaar. Dat steekt. Vooral omdat de stroom die je nu afneemt meer kost dan energie uit zonnepanelen. Is kopen niet mogelijk? Dan kun je toch besparen op jouw energierekening door zonnepanelen te leasen of te huren.

 

1. Waarom zonnepanelen leasen?

Zonnepanelen huren of leasen. In zonnepanelenland zien we beide termen steeds vaker opduiken. Huren lijkt vaak interessant maar wie zich ècht verdiept komt er al gauw achter dat je vaak veel teveel betaalt voor een gehuurde installatie. Logisch want de verhuurder wil ook graag wat verdienen.

Bij eSetup is het mogelijk om zonnepanelen te leasen. Dit werkt zoals je wellicht gewend bent bij het leasen van een Auto. Bijkomstig voordeel is dat je 25 jaar garantie hebt op de gehele installatie. Daarnaast is het een goed moment om te kiezen voor leasen.

Kredietverstrekkers hebben op dit moment zeer gunstige - vaak vaste - rente tarieven waardoor het leasen van zonnepanelen op dit moment voor iedereen toegangkelijk is.

6 voordelen van zonnepanelen leasen

✅  Besparen op stroom zonder directe investering;

✅  Direct profiteren van een lagere energierekening;

✅  Je bent direct eigenaar van jouw duurzame oplossing;

✅  Geen dure overnameprijzen;

✅  25 jaar garantie op de complete installatie;

✅  Geen HUURPRIJS waarbij je 2x de installatie betaalt.

 

koop-nooit-zomaar-zonnepanelen

2. In aanmerking komen voor een duurzaamheidslening

Je hebt inmiddels besloten dat je niet gaat voor een gróte directe investering. Jij bent geïntresseerd in de mogelijkheden om zonnepanelen te leasen. Super!

Zoals je wellicht weet van eerdere leaseconstructies moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een financiering:

Basisvoorwaarden zonnepanelen leasen

ℹ️  Je bent ouder dan 20 jaar, maar jonger dan 70 jaar;

ℹ️  Je hebt inkomsten uit loondienst of pensioen, AOW of WIA (IVA), gestort op een Nederlands bankrekeningnummer;

ℹ️  Je gaat het beschikbaar gestelde investeringsgeld gebruiken voor een energiebesparende maatregel;

ℹ️  Je woont in Nederland en beschikt over een geldig legitimatiebewijs;

ℹ️  Je hebt geen negatieve BKR-registratie en zit niet in de schuldsanering.

Voldoe je aan bovenstaande? Scroll dan snel door!

Vraag gratis maatwerkofferte aan

Een technisch specialist tekent de optimale zonnepanelen installatie in op jouw eigen dak

hoeveel-zonnepanelen-heb-ik-nodig

3. Zonnepanelen leasen? Laat je informeren!

Je hebt geconcludeerd dat je in aanmerking komt om zonnepanelen te leasen. Het gevaar wat nu op de loer ligt is dat je al je tijd en energie stopt in het uitzoeken van de juiste kredietverstrekker terwijl je die tijd zou moeten stoppen in het uitzoeken van een kwalitatieve zonnepaneel installatie. Jij zoekt waarschijnlijk een betrouwbare partij, met de juiste rente percentages. Geen zorgen wij kennen ze al.

Betaal niet teveel voor jouw installatie

Wij werken samen met verschillende partijen. Deze partijen verkopen krediet, eSetup verkoopt de installatie. Commissies? Daar doen we niet aan, ze blijven ook niet aan de strijkstok hangen bij onze partners. De prijs in de offerte is dezelfde prijs die je te zien krijgt wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te kopen. Moeilijk te geloven? We dagen je uit om ook een offerte aan te vragen voor het kopen van zonnepanelen. 

De kortste terugverdientijd behaal je met kwaliteit

‘Vul hier uw postcode en huisnummer in, ontvang binnen vijf minuten een offerte.’

Waarschijnlijk heb je dit wel eens voorbij zien komen. Ook wij hebben een eigen tool ontwikkeld om snel te komen tot een voorlopige offerte.

"Nee, niet altijd" Er zullen ongetwijfeld adressen zijn waarbij de automatisch uitgedraaide offerte redelijk nauw strookt met de werkelijkheid. Dit is helaas meestal niet het geval. 

"Ehm... nee, niet echt." Calculatietools zijn afhankelijk van door de overheid beschikbaar gestelde data. Deze zogenaamde hoogtedata is voor vele daken in Nederland nog niet accuraat. Knappe koppen kunnen best het één en ander zeggen over jouw dakoppervlak en de hellingshoek, de situatie echt goed bekijken is met een tool niet mogelijk. Calculatietools kunnen je wel helpen met het geven van een indicatie.

"Met name organisaties die honderden offertes per dag willen verwerken hebben baat bij een automatische tool." Technici kunnen op basis van een automatische tool sneller inschatten wat wel of niet mogelijk is.

Let op:

Een zonnepanelen installatie is een maatwerk techniekoplossing. Voor een optimaal rendement moet de installatie volledig afgestemd worden op jouw situatie. Geautomatiseerde tools houden te weinig rekening met variabelen.

welke-soorten-zonnepanelen-zijn-er-2

4. Wat zijn de beste zonnepanelen?

Soort Kosten Rendement Pluspunt
1. Monokristallijn Duurder dan polykristallijn en dunne film Zeer hoog Geschikt voor kleine daken, want er is minder m2 van nodig
2. Polykrisstallijn Goedkoper dan monokristallijn Goed Geschikt voor kleine daken, want er is minder m2 van nodig
3. Amorf Goedkoper dan monokristallijn Laag Buigzaam, te gebruiken voor objecten (voertuigen, carports, zonwering, voorgevels etc.
4. Glas-Glas Duurder dan monokristallijn Zeer hoog Langere levensduur

De keuze hangt van verschillende zaken af: 

ℹ️ Jouw jaarlijks verbruik;

ℹ️ De esthetische waarde die jij er aan hecht;

ℹ️ Het budget.

Glas-glas zonnepanelen

glas-glas zonnepanelen presteren momenteel het best. Ze hebben een zeer hoog rendement en een langere levensduur dan alle andere type zonnepanelen. Over 25 jaar gezien treed er bij een glas-glas zonnepaneel ongeveer 10% minder degradatie op dan bij gewone zonnepanelen. Zoek goed uit welke panelen u laat plaatsen en laat nooit zomaar een paneel plaatsen. Vraag altijd naar een datasheet van het zonnepaneel dat u wordt aangeraden.

wat-kosten-zonnepanelen

5. Kosten zonnepanelen leasen

Een zonnepaneel installatie bestaat uit:

ℹ️ Zonnepanelen;

ℹ️ Een omvormer;

ℹ️ Evt. Optimizers;

ℹ️ Een monitoringssysteem om de opbrengst bij te houden.

Kosten leasen vs kopen

De kosten voor het leasen van zonnepanelen zijn ongeveer gelijk aan de kosten die je maakt wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te kopen. Je moet echter wel een klein rentepercentage betalen. Voor één en dezelfde zonnepaneel installatie betaal je in een lease vorm uiteindelijk dus een beetje meer dan wanneer je de installatie in één keer zou kopen. Het voordeel van leasen is dat je niet in één keer hoeft te investeren.

Prijs van een zonnepaneelinstallatie

De prijs van een zonnepaneel installatie hangt met name af van de grote van de installatie en je paneel keuze. Je mag helemaal zelf weten hoeveel- en welke panelen je laat plaatsen maar wij raden aan om niet minder dan 6 panelen te laten installeren. De investering wordt dan vrij duur.

Daarnaast is het enorm belangrijk om uit te zoeken welk merk zonnepaneel je wil gaan plaatsen. Op het internet is genoeg te vinden over prestaties van verschillende panelen. Over het algemeen is het met zonnepanelen zo: ‘goedkoop is duurkoop.’

Garantie bij zonnepanelen leasen

Kies voor panelen van een ervaren en solide fabrikant. Kies je namelijk voor een relatief onbekend Chinees merk dan kan het wel is lastig worden om de fabrikant aan zijn garantie verplichtingen te laten voldoen. Wie weet bestaat de leverancier niet eens meer over 10 jaar. Hetzelfde geldt voor de garantie op de omvormer.

zonnepanelen-installeren

6. Zonnepanelen installeren

Allereerst moet bepaald worden hoe en waar de zonnepanelen precies komen te liggen. Zoals gezegd een automatische tool is daar eigenlijk niet toe in staat. Als installatiebedrijf komen we met grote regelmaat opdrachten tegen waarbij jij als consument een ander plaatje voorgespiegeld hebt gekregen dan wat er daadwerkelijk mogelijk is op jouw dak. Vaak ontstaat teleurstelling doordat particulieren een geautomatiseerde offerte hebben laten maken door een partij die zelf helemaal geen zonnepanelen installeert.

Het optimale legplan

Het optimale legplan (en dus de offerte) kan maar op twee manieren gemaakt worden:

ℹ️  Op afstand via een computer met geavanceerde software;

ℹ️  Door te komen schouwen op locatie.

Staar je niet blind op de prijs van een offerte of het aantal panelen wat er wordt geoffreerd. Kijk liever naar het type paneel, de omvormer en of zaken als het aanbrengen van een extra groep in de meterkast in de prijs is meegenomen. Laat daarnaast altijd je panelen installeren door een vakkundig en professioneel installateur.

eSetup zonnepanelen pakket kopen

Zonnepanelen leasen?

Kies voor kwaliteit, kies voor rendement, kies eSetup